Stress en Burn-out


Coaching bij (werk) stress en burn-out klachten: Hoe werkt het?

Werkstress, wat is dat eigenlijk? 1 op de 7 Nederlanders heeft te maken met burn-out verschijnselen en 50% van ons ziekteverzuim is stress gerelateerd volgens het ministerie van sociale zaken.

HR professionals weten dat 70 – 90% van het ziekteverzuim in organisaties stress gerelateerd is. En toch lijkt het alsof we er zo weinig aan kunnen doen. Waarom? Omdat stress niet te verhelpen is met een trucje of een techniek. Stressreductie vraagt om een andere levensstijl.

De effecten van stress kunnen variëren van een opgejaagd gevoel, piekeren, spanningshoofd- of rugpijn, maag- en darmklachten en hartkloppingen bij lichte stress, tot slaap- en eetproblemen, vergeetachtigheid, hoge bloeddruk, verlaagde weerstand (en daardoor sneller verkouden of grieperig), vermoeidheid, angstgevoelens, concentratieproblemen en zwaarmoedigheid bij langdurige stress.

Als stress zich opstapelt, kan dit na een tijdje leiden tot burn-out. Een burn-out ontstaat dus niet zonder het hebben van stress, maar andersom kan stress wel voorkomen zonder uit te lopen naar een burn-out. Bij een burn-out is er sprake van lichamelijke en psychische klachten. Gevoelens van vermoeidheid en uitputting staan sterk op de voorgrond. De klachten die je ervaart beperken jou in je dagelijks functioneren: op uw werk, thuis en/of in je sociale leven

Praktijk En-Theos coacht en begeleidt mensen met psychosomatische en emotionele stressklachten. Door onze aanpak krijg je weer rust in je hoofd en komt je weer in balans. Je leert jezelf goed kennen waardoor je jouw stress onder controle krijgt, maar ook leer je om in de toekomst met stress situaties om te gaan.

Stress en burn-out

Herken je dit?:

• Je bent heel druk in je hoofd en je lijkt maar niet van je vermoeidheid af te komen;
• Je voelt je angstig en gestrest en je wil weten hoe hier mee om te gaan;
• Je vindt het moeilijk je grenzen aan te geven en je bent snel geïrriteerd;
• Je bent onzeker en je hebt last van faalangst;
• Je hebt last van allerlei lichamelijke klachten en je bent bang dat je hier niet meer vanaf komt.

Herken jij die lichamelijke klachten?

• Slapeloosheid;
• Hoofdpijn/migraine;
• Maag- en darmklachten;
• Allergieën;
• Moe en futloos.

Stress en burn-out

Psychische en emotionele stemmingen kunnen de oorzaak zijn van lichamelijke klachten.

Klachten als maag- en darmklachten hebben vaak een relatie met werkstress. Daarom is het belangrijk om de balans tussen lichaam en geest weer te herstellen.

Hoe zou het zijn als:

Je weer rust in je hoofd hebt. Je weer in balans voelt. Je weer heerlijk ongestoord kunt slapen. Je weer uitgerust en vitaal het leven aan kan. Je verlost bent van die zeurende hoofdpijn en buikpijn. Je grenzen kan stellen, meer zelfvertrouwen voelt en je je gevoelens onder controle hebt.

Praktijk En-Theos is er om jou te ondersteunen. Ik ga uit van een holistische benadering waarbij de mens als een geheel benaderd moet worden. Ik kijk dus naar het geheel van jou als persoon. Ik ga op zoek naar mogelijke oorzaken van jouw klachten.

Heb jij behoefte aan persoonlijke aandacht, iemand die echt naar je luistert en de tijd voor je neemt. Iemand die jou helpt om de draad weer op te pakken. Die iemand wil ik voor jou zijn. Mijn manifest is dan ook jou te helpen weer volledig jezelf te zijn en helemaal in jouw eigen kracht te staan.

Wil jij ook af van je stress en de die vage lichamelijke klachten? Wil jij je hart volgen en doen waar je gelukkig van wordt? Wil jij vrij van spanningen en lichamelijke klachten kunnen genieten van het leven? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Je bent van harte welkom.

Het programma bestaat uit:

  • Een intakegesprek waarin we uitvoerig ingaan op de stressklachten;
  • Tijdsduur: ca. 5 gesprekken/trainingen van 1 ½ uur (korter of langer indien nodig) met tussenpozen van 2 à 3 weken. Dit betreft 50% van het programma;
  • De andere 50% van dit programma wordt door de deelnemer thuis gedaan;
  • De deelnemer krijgt, gedurende het traject, opdrachten en oefeningen mee om de stress te reduceren en om de vitaliteit en conditie te verbeteren. De resultaten worden in de vervolggesprekken geëvalueerd.

Meer informatie?

Je kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een intake-gesprek; hierna ontvang je een specifiek plan van aanpak en een offerte.